Fläskfilé i grön-pepparmarinad

Du behöver 1.3 kg fläskfilé ca 2 stycken smör och rapsolja att steka i salt och svartpeppar Grönpepparmarinad 2 msk grönpeppar i lag, avrunnen 0.5...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1.3 kg fläskfilé ca 2 stycken
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt och svartpeppar

Grönpepparmarinad

2 msk grönpeppar i lag, avrunnen
0.5 dl rödvinsvinäger
0.5 dl rapsolja
1 tsk salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Putsa köttet och skär bort cirka 7 centimeter i den smalaste änden. Spara snuttarna i frysen till en annan dag.

3
Stek filéerna i omgångar i smör och olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i en ugnsfast form och slå eventuell steksky över köttet. Stick in en köttermometer och låt köttet steka klart till en innertemperatur på 68 grader, cirka 25 minuter.

4
Svep sedan in i folie. Kyl köttet, till exempel genom att lägga foliepaketet på två frysklampar. Förvara sedan köttet i kylskåp. Skiva tunt och lägg på uppläggningsfat.

5
Gör marinaden genom att krossa grönpeppar i en mortel och blanda med vinäger, olja och salt. Skeda marinaden över det skivade köttet. Täck över med plastfilm och låt marinera i kylen minst en timme före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top