RECEPT FRÅN IK

Fläskfilé i grön-pepparmarinad

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1.3 kg fläskfilé ca 2 stycken
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • Grönpepparmarinad

  • 2 msk grönpeppar i lag, avrunnen
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Putsa köttet och skär bort cirka 7 centimeter i den smalaste änden. Spara snuttarna i frysen till en annan dag.
3
Stek filéerna i omgångar i smör och olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i en ugnsfast form och slå eventuell steksky över köttet. Stick in en köttermometer och låt köttet steka klart till en innertemperatur på 68 grader, cirka 25 minuter.
4
Svep sedan in i folie. Kyl köttet, till exempel genom att lägga foliepaketet på två frysklampar. Förvara sedan köttet i kylskåp. Skiva tunt och lägg på uppläggningsfat.
5
Gör marinaden genom att krossa grönpeppar i en mortel och blanda med vinäger, olja och salt. Skeda marinaden över det skivade köttet. Täck över med plastfilm och låt marinera i kylen minst en timme före servering.

Recept // Fler fläskköttrecept