Läsar-recept

Fläskfilé i dillsenapssås

Du behöver 600 g fläskfilé salt vitpeppar 2 dl köttbuljong 2 dl vispgrädde 1 tsk soja 2 msk fransk senap 1 tsk grönpeppar krossad 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk grönpeppar krossad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk konjak

Gör så här

1
Skär fläskfilén i skivor, stek dem cirka 2 min per sida. Salta, peppra och lägg över i traktörpanna.

2
Vispa ur stekpannan med buljongen och häll den över köttet. Tillsätt grädde, soja, senap, grönpeppar och mjölet utrört i lite vatten. Koka köttet i såsen 3-5 minuter, men inte mer. Rör ner dill och konjak.

3
Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker.


Kommentar:
Vintips: Pinot Noir från Alsace eller ett kraftigare bulgariskt rödvin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top