Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt
- vitpeppar
- 2 dl köttbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk soja
- 2 msk fransk senap
- 1 tsk grönpeppar krossad
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl hackad dill
- 1 msk konjak
Gör så här
1
Skär fläskfilén i skivor, stek dem cirka 2 min per sida. Salta, peppra och lägg över i traktörpanna.
2
Vispa ur stekpannan med buljongen och häll den över köttet. Tillsätt grädde, soja, senap, grönpeppar och mjölet utrört i lite vatten. Koka köttet i såsen 3-5 minuter, men inte mer. Rör ner dill och konjak.
3
Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker.
Vintips: Pinot Noir från Alsace eller ett kraftigare bulgariskt rödvin.