RECEPT FRÅN IK

Flankstek på grillen

Av .

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st flankstek
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar ur kvarn
  • Tillbehör:

  • hasselnötter se recept
  • yoghurt dill och chiligurka

Gör så här

1
Tänd grillen i god tid. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter.
2
Pensla köttet med chimi­churri och skär det i skivor. Eller skär köttet i skivor och strö sedan över gremolata med hasselnötter.

Kommentar:
Tina tipsar: Du kan också snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är.

Passar till:

Recept // Fler nötköttrecept