Flankstek med kryddig glaze

Du behöver 1 st flankstek (cirka 600 g), rumstempererad salt, svartpeppar glaze 1.5 dl ljus soja 1 dl sirap 0.5 dl muscovadosocker 1 st vitlöksklyfta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st flankstek (cirka 600 g), rumstempererad
  • salt, svartpeppar
  • glaze
  • 1.5 dl ljus soja
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1.5 dl mangochutney

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka ihop i cirka 5 minuter. Låt svalna.

2
Torka av flanksteken och salta den lätt. Grilla i cirka 15 minuter till en innertemperatur på 54 grader. Börja pensla på glaze på köttet efter cirka 7 minuters grillning. Fortsätt att grilla och pensla på mer glaze i omgångar. Vänd köttet ofta så att inte ytan bränns.

3
Låt köttet vila i minst 5 minuter innan det skärs i skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top