Flamberade räkor i het paprikasås

Du behöver 1 st purjolök 1 st röd paprika 0.5 st chili finhackad 4 msk smör 0.5 msk paprikapulver 400 g räkor rensade, 1 kg...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st chili finhackad
  • 4 msk smör
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 400 g räkor rensade, 1 kg med skal
  • 0.5 dl konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl chilisås ketchuptyp
  • tabasco och salt
  • lime och koriander

Gör så här

1
Skölj och finstrimla purjo och paprika. Fräs strimlorna och chilin knappt mjuka i hälften av smöret i en panna. Ta upp grönsakerna.

2

3
Smält resten av smöret, rör ner paprikapulvret, lägg i räkorna och fräs dem varma. Dra pannan bort från spisfläkten, häll konjak över räkorna och tänd på. Låt lågorna brinna ut, alkoholen ångar bort, kvar blir smaken.

4

5
Sätt pannan tillbaka pannan på plattan, lägg i grönsakerna, häll på grädde och chilisås. Värm igenom. Smaka av med tabasco och salt om så behövs. Garnera med limeklyftor och korianderblad.

6
Servera med vildrisblandning eller fullkornsris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top