Fläderblomssaft grundrecept

Du behöver 30 blomklasar 3 citroner, skrubbade och skurna i tunna skivor 1 1/2 liter vatten 1 1/2 kg strösocker 50 g citronsyra Gör så...


2 portioner

Du behöver

  • 30 blomklasar
  • 3 citroner, skrubbade och skurna i tunna skivor
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 1/2 kg strösocker
  • 50 g citronsyra

Gör så här

1
Lägg blomklasarna och citronskivorna i en ren hink (cirka 5 liter). Koka upp vatten, socker och citronsyra.

2
Häll det i hinken. Täck med lock exempelvis. Låt svalna och ställ kallt i tre dygn. Sila och häll på rena flaskor.

3
Tips! Saften går att frysa.


Kommentar:
Ger cirka 2 1/2 liter saft
Tillagningstid cirka 45 minuter + 3 dygn i kylen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top