Fiskspett, skarpsås & krasse

Du behöver 1 st ägg hårdkokt 1 st äggula rå 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk senap 1 msk vinäger 1 1/2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg hårdkokt
  • 1 st äggula
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk senap
  • 1 msk vinäger
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 pkt smörgåskrasse (ca 10 kvadratcm)

Gör så här

1
Mosa eller passera äggulan från det hårdkokta ägget, blanda med den råa äggulan. Rör i salt, peppar, senap, vinäger och lätt vispad grädde.

2
Blanda i ca 1 dl kortklippt krasse.

3
Det går att ersätta vispgrädden med yoghurt, crème fraîche eller gräddfil, men öka då mängden till 2-3 dl.


Kommentar:
Servera såsen tillsammans med grillade, färdigköpta eller hemträdda fiskspett eller fiskkotletter av fasta fisksorter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top