Fiskspett med paprika

Du behöver 0.5 dl olivolja 1 tsk citronpeppar 0.5 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1.2 kg fisk t ex lax och torskrygg, skuren i 3...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1.2 kg fisk t ex lax och torskrygg, skuren i 3 x 3 cm bitar
  • 2 st paprikor skurna i bitar

Gör så här

1
Gör en marinad av olja, citronpeppar, chiliflakes och salt. Lägg fisken i marinaden och blanda om så att det blir kryddig olja på alla fiskbitar. Låt marinera i minst 15 minuter, gärna längre.

2
Trä upp fisken och paprikan på blötlagda träspett och grilla runtom tills fisken är genomstekt, cirka 5 minuter. Om fisken fastnar eller börjar dela på sig kan man grilla färdigt på en bit ugnsfolie som läggs på grillgallret. Det går också att steka spetten i vanlig ugn på 200 grader i cirka 7 minuter.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Carina Jörsäter bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top