RECEPT FRÅN IK

Fiskspett med paprika

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1.2 kg fisk t ex lax och torskrygg, skuren i 3 x 3 cm bitar
  • 2 st paprikor skurna i bitar

Gör så här

1
Gör en marinad av olja, citronpeppar, chiliflakes och salt. Lägg fisken i marinaden och blanda om så att det blir kryddig olja på alla fiskbitar. Låt marinera i minst 15 minuter, gärna längre.
2
Trä upp fisken och paprikan på blötlagda träspett och grilla runtom tills fisken är genomstekt, cirka 5 minuter. Om fisken fastnar eller börjar dela på sig kan man grilla färdigt på en bit ugnsfolie som läggs på grillgallret. Det går också att steka spetten i vanlig ugn på 200 grader i cirka 7 minuter.

Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Carina Jörsäter bidragit med.

Recept // Fler fiskrecept