Du behöver
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk citronpeppar
- 0.5 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1.2 kg fisk t ex lax och torskrygg, skuren i 3 x 3 cm bitar
- 2 st paprikor skurna i bitar
Gör så här
1
Gör en marinad av olja, citronpeppar, chiliflakes och salt. Lägg fisken i marinaden och blanda om så att det blir kryddig olja på alla fiskbitar. Låt marinera i minst 15 minuter, gärna längre.
2
Trä upp fisken och paprikan på blötlagda träspett och grilla runtom tills fisken är genomstekt, cirka 5 minuter. Om fisken fastnar eller börjar dela på sig kan man grilla färdigt på en bit ugnsfolie som läggs på grillgallret. Det går också att steka spetten i vanlig ugn på 200 grader i cirka 7 minuter.
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Carina Jörsäter bidragit med.