Du behöver

  • 400 g torskfilé eller djupfryst
  • 4 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika röd och 1 gul
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk fiskfond och vinfond
  • salt
  • timjan
  • basilika

Gör så här

1
Tina fisken, om färsk används, och skär den i kuber. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt morötter, potatis och paprika och fräs några min. Tillsätt saffran och tomatpurén. Späd med vattnet och smaka av med fonden. Låt koka på svag värme ca 15 min. Rör i creme fraiche och smaka av med kryddorna. Lägg i fisken och sjud ytterligare ca 5 min tills fiskköttet är vitt och fast.
2
Servera soppan med vitt bröd. Till fest kan soppan kompletteras med skaldjur.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion. Välj bröd till som passar vid ev allergi.

Recept // Fler fiskrecept