Fiskpinnar med citronsås

Du behöver 500 g koljafilé salt nymalen svartpeppar 0.5 dl vetemjöl 1 st ägg 1.5 dl ströbröd 1 dl parmesanost finriven smör och olja till...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g koljafilé
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost finriven
  • smör och olja till stekning
  • 200 g färsk spenat
  • 1 st vitlök finriven eller pressad
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 st citron saften

Till servering

potatis nykokt pressad
citronklyftor

Gör så här

1
Skär koljan i avlånga bitar och se till att få bort eventuella ben. Salta och peppra runt om. Häll mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en och ströbröd blandat med parmesanost i en. Vänd fisken i tur och ordning i mjöl, ägg och ströbröd.

2
Stek fiskpinnarna i smör och olja i medelhet panna cirka tre minuter per sida.

3
Koka upp vatten och slå det över spenaten i ett durkslag så att den slaknar. Krama vätskan ur spenaten och fräs den i en klick smör ett par minuter, tillsätt vitlöken mot slutet och smaka av med salt och peppar.

4
Blanda creme fraiche, majonnäs och citronsaft i en skål, smaka av med salt.

5
Servera med spenat, citronsås, pressad potatis och citronklyfta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top