Du behöver
- 500 g koljafilé
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1.5 dl ströbröd
- 1 dl parmesanost finriven
- smör och olja till stekning
- 200 g färsk spenat
- 1 st vitlök finriven eller pressad
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl majonnäs
- 1 st citron saften
Till servering
potatis nykokt pressad
citronklyftor
Gör så här
1
Skär koljan i avlånga bitar och se till att få bort eventuella ben. Salta och peppra runt om. Häll mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en och ströbröd blandat med parmesanost i en. Vänd fisken i tur och ordning i mjöl, ägg och ströbröd.
2
Stek fiskpinnarna i smör och olja i medelhet panna cirka tre minuter per sida.
3
Koka upp vatten och slå det över spenaten i ett durkslag så att den slaknar. Krama vätskan ur spenaten och fräs den i en klick smör ett par minuter, tillsätt vitlöken mot slutet och smaka av med salt och peppar.
4
Blanda creme fraiche, majonnäs och citronsaft i en skål, smaka av med salt.
5
Servera med spenat, citronsås, pressad potatis och citronklyfta.