Du behöver
- 600 g fiskfilé ben- och skinnfri
- torsk kolja eller hoki
- 1 skiva formbröd vitt
- 1 st rödlök liten
- 2.5 st salladslökar
- 1 st paprika
- 1 tsk salt
- 2.5 msk vetemjöl
- 2.5 msk olivolja till stekning
- 300 g nudlar
- 2 st morötter
- 0.5 st kruka koriander
- sweet chilisås på flaska
- limeklyfta
Gör så här
1
Skär fisken och brödskivan i mindre bitar.
2
Skala rödlöken och skär den i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
3
Mixa ihop fisk och bröd i matberedare monterad med en kniv. Lägg färsen i en bunke och blanda den med saltet. Hacka grönsakerna var för sig i matberedaren. Blanda det hackade med fiskfärsen. Forma färsen till 16 kakor med fuktade händer. Vänd kakorna i mjölet.
4
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek fiskkakorna cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock cirka 3 minuter.
5
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv morötterna grovt. Grovhacka koriandern. Blanda nudlar, morötter och koriander.
6
Servera fiskkakorna med nudlar, sweet chili-sås och limeklyftor.