Fiskkakor med nudelsallad

Du behöver 500 g sejfilé 0.5 kruka koriander 1 tsk finriven ingefära 1 tsk srirachasås 1 st äggvita 1 krm salt 4-5 msk rapsolja eller...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g sejfilé
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 st äggvita
  • 1 krm salt
  • 4-5 msk rapsolja eller majsolja
  • 3 msk vetemjöl

Sallad

0.5 st gurka
4 prt kokta nudlar varma eller kalla
0.5 kruka kruka koriander plockade blad

Sås

4 msk färskpressad limesaft
2 msk sushivinäger
0.5 tsk råsocker
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 st röd chili urkärnad och finhackad
0,25-0,50 tsk fisksås

Extra tillbehör

japansk soja

Gör så här

1

Skär fisken i bitar. Hacka koriandern grovt. 

2

Mät upp fisk, koriander, ingefära, sriracha, äggvita och salt i en matberedare med kniven monterad. Kör till en färs. 

3

Forma färsen till cirka en halv deciliter stora kakor, se tips. Vänd kakorna i mjölet.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kakorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. 

5

Skiva gurkan tunt, använd gärna mandolin. Blanda nudlar, gurka och korianderblad. 

6

Vispa ihop ingredienserna till såsen. Ringla hälften av såsen över salladen.

7

Servera fiskkakorna med nudelsallad, resten av såsen och soja. 

8

Tips: Använd gärna ett halvdecilitermått när du formar fiskkakorna. Skölj måttet med kallt vatten, fyll med fiskfärsen och klicka ut den på en skärbräda klädd med bakplåtspapper. 


Kommentar:
Sejen är en bra färsfisk, här i fiskkakor med koriander, chili och ingefära.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top