Du behöver
- 500 g sejfilé
- 0.5 kruka koriander
- 1 tsk finriven ingefära
- 1 tsk srirachasås
- 1 st äggvita
- 1 krm salt
- 4-5 msk rapsolja eller majsolja
- 3 msk vetemjöl
Sallad
0.5 st gurka
4 prt kokta nudlar varma eller kalla
0.5 kruka kruka koriander plockade blad
Sås
4 msk färskpressad limesaft
2 msk sushivinäger
0.5 tsk råsocker
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 st röd chili urkärnad och finhackad
0,25-0,50 tsk fisksås
Extra tillbehör
japansk soja
Gör så här
Skär fisken i bitar. Hacka koriandern grovt.
Mät upp fisk, koriander, ingefära, sriracha, äggvita och salt i en matberedare med kniven monterad. Kör till en färs.
Forma färsen till cirka en halv deciliter stora kakor, se tips. Vänd kakorna i mjölet.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kakorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
Skiva gurkan tunt, använd gärna mandolin. Blanda nudlar, gurka och korianderblad.
Vispa ihop ingredienserna till såsen. Ringla hälften av såsen över salladen.
Servera fiskkakorna med nudelsallad, resten av såsen och soja.
Tips: Använd gärna ett halvdecilitermått när du formar fiskkakorna. Skölj måttet med kallt vatten, fyll med fiskfärsen och klicka ut den på en skärbräda klädd med bakplåtspapper.
Sejen är en bra färsfisk, här i fiskkakor med koriander, chili och ingefära.