Fiskgryta med pressad potatis

Du behöver 1 st fisk 400 g 2 msk smör 1 tsk curry 1 st purjolök 5 dl grönsaksblandning fryst 2 dl vatten 1 tärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st fisk 400 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 st purjolök
  • 5 dl grönsaksblandning fryst
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 msk redningsmjöl ljust
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

1
1. Halvtina fisken och skär i stora tärningar.

2
2. Smält smör i en panna, rör ner curry och purjo. Fräs en minut under omrörning. Lägg i grönsaker, häll på vatten och buljong. Koka upp.

3
3. Skaka samman grädde och redningsmjöl. Vispa ner i spadet. Lägg i fisken. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills fisken är genomkokt.

4
4. Salta och peppra. Strö på paprikapulver. Bjud med kokt, pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top