Du behöver
- 1 st fisk 400 g
- 2 msk smör
- 1 tsk curry
- 1 st purjolök
- 5 dl grönsaksblandning fryst
- 2 dl vatten
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 dl matlagningsgrädde 15 %
- 1 msk redningsmjöl ljust
- salt, vitpeppar
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
1
1. Halvtina fisken och skär i stora tärningar.
2
2. Smält smör i en panna, rör ner curry och purjo. Fräs en minut under omrörning. Lägg i grönsaker, häll på vatten och buljong. Koka upp.
3
3. Skaka samman grädde och redningsmjöl. Vispa ner i spadet. Lägg i fisken. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills fisken är genomkokt.
4
4. Salta och peppra. Strö på paprikapulver. Bjud med kokt, pressad potatis.