Läsar-recept

Fiskgratäng Normandie

Du behöver 1 pkt torskfilé (400 g) djupfryst 1 st gul lök 1 st äpple syrligt 0.5 dl salta jordnötter 2 dl crème fraîche 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt torskfilé (400 g) djupfryst
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple syrligt
  • 0.5 dl salta jordnötter
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Tina fisken så att den går att skära i skivor. Smörj en ugnssäker form. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Hacka jordnötterna. Blanda lök-, äppel- och jordnötshack med crème fraiche och senap. Salta och peppra. Lägg fisken i formen och bred blandningen över. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 30 min. Servera med curryris och en grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top