Du behöver
- fiskfilé t. ex: kolja, sej och torsk
- örtsalt
- 1 st citron
- 2 msk kapris medelstora
- 1 st timjan liten knippa
- 1 msk smör till formen
- potatis ca 700 g kokta små
- 1 st cocktailtomater (ca 250 g)
- 13.5 st kärnfria kalamataoliver
- 100 g champinjoner ansade
- 3.5 msk olivolja
Till servering:
timjanblad (färska timjanblad)
1.5 dl majonnäs god
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Skär en tjock fiskfilé i 4 portionsbitar och krydda med örtsalt. Eller skär två tunna fiskfiléer i 8 jämnstora bitar, krydda fiskbitarna med örtsalt och lägg ihop dem två och två.
2
2 Skala citronen med en liten kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär citronköttet i små bitar. Hacka kaprisen. Hacka timjanen, ta inte med den grövsta delen på stjälkarna.
3
3 Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Toppa fisken med citronbitar, kapris och timjan.
4
4 Lägg potatis, tomater, oliver och champinjoner runt fisken. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och låt stå 15–20 minuter eller tills fisken är klar, känn med provsticka. Toppa eventuellt med färska timjanblad, servera med
5
god majonnäs.
Den här goda allt-i-ett-fisken hämtar inspiration från härliga grekiska matminnen.