Du behöver
- 200 g laxfilé eller annan fisk, stekt i strimlor
- 200 g potatis, kokt och mosad
- 1 (ca 20 g) vårlök, strimlad
- 1-2 msk kapris
- 1-2 msk grovt riven pepparrot
- 2 tsk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- Till panering och stekning:
- 1 ägg, lätt vispat
- ca 1 dl ströbröd
- smör
- Grönsaker:
- 4 små (250 g) morötter,
- skurna i långa stavar
- 5 små (200 g) palsternackor,
- skurna i långa stavar
- smör
- 1 (ca 200 g) purjolök, skuren på snedden i skivor
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk mald ingefära
- 1 msk honung
- 2 msk hackad persilja
- Ansjoviskräm
- ca 4 msk kesella (valfri fetthalt)
- 4-8 ansjovisfiléer
Gör så här
Blanda ingredienserna till fiskburgarna. Smaka av. Forma biffar och vänd dem i ägg och ströbröd. Stek dem läckert bruna i smör. Bryn rotsakerna cirka 10 minuter i smör. Rör ner purjolöken och övriga ingredienser. Hetta upp och smaka av. Blanda kesella och ansjovis eller placera filéerna ovanpå kesellan.
Tips!
Önskas helt genomlagade rotsaker? Förväll dem i så fall före i lite vatten. Låt dem sedan brynas med övriga ingredienser.