Fiskburgare med kapris

Du behöver 200 g laxfilé eller annan fisk, stekt i strimlor 200 g potatis, kokt och mosad 1 (ca 20 g) vårlök, strimlad 1-2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g laxfilé eller annan fisk, stekt i strimlor
  • 200 g potatis, kokt och mosad
  • 1 (ca 20 g) vårlök, strimlad
  • 1-2 msk kapris
  • 1-2 msk grovt riven pepparrot
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Till panering och stekning:
  • 1 ägg, lätt vispat
  • ca 1 dl ströbröd
  • smör
  • Grönsaker:
  • 4 små (250 g) morötter,
  • skurna i långa stavar
  • 5 små (200 g) palsternackor,
  • skurna i långa stavar
  • smör
  • 1 (ca 200 g) purjolök, skuren på snedden i skivor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk hackad persilja
  • Ansjoviskräm
  • ca 4 msk kesella (valfri fetthalt)
  • 4-8 ansjovisfiléer

Gör så här

Blanda ingredienserna till fiskburgarna. Smaka av. Forma biffar och vänd dem i ägg och ströbröd. Stek dem läckert bruna i smör. Bryn rotsakerna cirka 10 minuter i smör. Rör ner purjolöken och övriga ingredienser. Hetta upp och smaka av. Blanda kesella och ansjovis eller placera filéerna ovanpå kesellan.


Kommentar:
Tips!
Önskas helt genomlagade rotsaker? Förväll dem i så fall före i lite vatten. Låt dem sedan brynas med övriga ingredienser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top