Fisk- och räkgryta med salami-smul

Torsk, räkor och squash är gott tillsammans i en gryta. Här smaksätter vi med ingefära, mynta och koriander.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st squash 300 g
  • 250 g broccoli
  • rapsolja att steka i
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g torskfilé
  • 100 g tinade frysta sojabönor
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk finriven ingefära
  • salt

Salami-smul

50 g italiensk salami i skivor
0.5 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Servering

finhackad mynta
finhackad koriander
ett gott bröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Dela squashen i tunna skivor, halvera dem. Skär bort den grova delen på broccolistammen. Dela resten i jämnstora bitar.

2

Fräs all lök mjuk och glansig i rapsolja i en gryta. Tillsätt squash och broccoli, låt allt fräsa under omrörning i några minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt småkoka tills broccolin är mjuk, ca 10 minuter.

3

Dela torsken i bitar. Tillsätt den och sojabönorna, låt sjuda i 5 minuter. Rör ner räkor och ingefära. Smaka av med salt.

4

Salami-smul: Stek salamiskivorna utan fett, 3–4 åt gången så att de blir lite hårda men inte brända. Låt rinna av på hushållspapper. Kör salamiskivor och panko till smulor i en matberedare.

5

Servering: Servera fisk- och skaldjursgrytan med salamismulor, finhackad mynta och koriander och ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top