Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st squash 300 g
- 250 g broccoli
- rapsolja att steka i
- 1 st hönsbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 400 g torskfilé
- 100 g tinade frysta sojabönor
- 200 g skalade räkor
- 2 msk finriven ingefära
- salt
Salami-smul
50 g italiensk salami i skivor
0.5 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Servering
finhackad mynta
finhackad koriander
ett gott bröd
Gör så här
Skala och hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Dela squashen i tunna skivor, halvera dem. Skär bort den grova delen på broccolistammen. Dela resten i jämnstora bitar.
Fräs all lök mjuk och glansig i rapsolja i en gryta. Tillsätt squash och broccoli, låt allt fräsa under omrörning i några minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt småkoka tills broccolin är mjuk, ca 10 minuter.
Dela torsken i bitar. Tillsätt den och sojabönorna, låt sjuda i 5 minuter. Rör ner räkor och ingefära. Smaka av med salt.
Salami-smul: Stek salamiskivorna utan fett, 3–4 åt gången så att de blir lite hårda men inte brända. Låt rinna av på hushållspapper. Kör salamiskivor och panko till smulor i en matberedare.
Servering: Servera fisk- och skaldjursgrytan med salamismulor, finhackad mynta och koriander och ett gott bröd.