Du behöver
Sötpotatis
800 g sötpotatisar
3 msk olivolja
timjankvistar
flingsalt
Fisk
600 g torskfiléer
salt
1 st stort ägg
1 dl vetemjöl
4 dl panko
1 msk smör
7 msk majsolja
Yoghurtremoulad
2 dl cornichons finskivade
2 dl tjock yoghurt
0.5 tsk strösocker
Servering
flingsalt
citronklyftor
4 prt Picklad lök
2 st stora plommontomater
Gör så här
Sätt ugnen på 225-240 grader.. Skär potatis i tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Lägg på timjan och salta. Rosta i nedre delen, ca 15-20 min eller tills potatisen är mjuk.
Krydda fisken med salt. Vispa ägget i en djup tallrik. Häll vetemjöl och panko på var sin tallrik. Dubbelpanera fisken. Doppa fiskfilérna/bitarna, en i taget, först i äggvispet och sedan i mjölet. Doppa sedan igen i äggvispet, därefter i panko. Klappa in pankon.
Hetta upp smöret i oljan i pannan tills det börjar fräsa. Lägg i fisken och stek 3 min på medelvärme på varje sida efter fiskens tjocklek. Ta upp och lägg på dubbelvikt hushållspapper och låt vila 3 min.
Blanda ingredienserna till remouladen och servera med fisk och potatis. Garnera med flingsalt, citronklyftor och örter. Picklad lök och tomater är gott att servera till.