Fish ’n’ chips på nytt vis

Istället för pommes frites serveras fisken med nyttig ugnsrostad sötpotatis och remouladen är lagad på hälsosam yoghurt.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Sötpotatis

800 g sötpotatisar
3 msk olivolja
timjankvistar
flingsalt

Fisk

600 g torskfiléer
salt
1 st stort ägg
1 dl vetemjöl
4 dl panko
1 msk smör
7 msk majsolja

Yoghurtremoulad

2 dl cornichons finskivade
2 dl tjock yoghurt
0.5 tsk strösocker

Servering

flingsalt
citronklyftor
4 prt Picklad lök
2 st stora plommontomater

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225-240 grader.. Skär potatis i tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Lägg på timjan och salta. Rosta i nedre delen, ca 15-20 min eller tills potatisen är mjuk.

2

Krydda fisken med salt. ­Vispa ägget i en djup tallrik. Häll vetemjöl och panko på var sin tallrik. Dubbelpanera fisken. Doppa fiskfilérna/bitarna, en i taget, först i ­äggvispet och sedan i mjölet. Doppa sedan igen i äggvispet, därefter i panko. Klappa in pankon.

3

Hetta upp smöret i oljan i pannan tills det börjar fräsa. Lägg i fisken och stek 3 min på medelvärme på varje sida efter fiskens tjocklek. Ta upp och lägg på dubbelvikt hushållspapper och låt vila 3 min.

4

Blanda ingredienserna till remouladen och servera med fisk och potatis. Garnera med flingsalt, citronklyftor och ­örter. Picklad lök och tomater är gott att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top