RECEPT FRÅN IK

Fish ’n’ chips på nytt vis

Istället för pommes frites serveras fisken med nyttig ugnsrostad sötpotatis och remouladen är lagad på hälsosam yoghurt.

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

    Sötpotatis

  • 800 g sötpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • timjankvistar
  • flingsalt
  • Fisk

  • 600 g torskfiléer
  • salt
  • 1 st stort ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl panko
  • 1 msk smör
  • 7 msk majsolja
  • Yoghurtremoulad

  • 2 dl cornichons finskivade
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Servering

  • flingsalt
  • citronklyftor
  • 4 prt Picklad lök
  • 2 st stora plommontomater

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225-240 grader.. Skär potatis i tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Lägg på timjan och salta. Rosta i nedre delen, ca 15-20 min eller tills potatisen är mjuk.

2

Krydda fisken med salt. ­Vispa ägget i en djup tallrik. Häll vetemjöl och panko på var sin tallrik. Dubbelpanera fisken. Doppa fiskfilérna/bitarna, en i taget, först i ­äggvispet och sedan i mjölet. Doppa sedan igen i äggvispet, därefter i panko. Klappa in pankon.

3

Hetta upp smöret i oljan i pannan tills det börjar fräsa. Lägg i fisken och stek 3 min på medelvärme på varje sida efter fiskens tjocklek. Ta upp och lägg på dubbelvikt hushållspapper och låt vila 3 min.

4

Blanda ingredienserna till remouladen och servera med fisk och potatis. Garnera med flingsalt, citronklyftor och ­örter. Picklad lök och tomater är gott att servera till.


Recept // Fler sötpotatisarrecept