
Fish ’n’ chips på nytt vis
Istället för pommes frites serveras fisken med nyttig ugnsrostad sötpotatis och remouladen är lagad på hälsosam yoghurt.
Du behöver
- 800 g sötpotatisar
- 3 msk olivolja
- timjankvistar
- flingsalt
- 600 g torskfiléer
- salt
- 1 st stort ägg
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl panko
- 1 msk smör
- 7 msk majsolja
- 2 dl cornichons finskivade
- 2 dl tjock yoghurt
- 0.5 tsk strösocker
- flingsalt
- citronklyftor
- 4 prt Picklad lök
- 2 st stora plommontomater
Sötpotatis
Fisk
Yoghurtremoulad
Servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225-240 grader.. Skär potatis i tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Lägg på timjan och salta. Rosta i nedre delen, ca 15-20 min eller tills potatisen är mjuk.
Krydda fisken med salt. Vispa ägget i en djup tallrik. Häll vetemjöl och panko på var sin tallrik. Dubbelpanera fisken. Doppa fiskfilérna/bitarna, en i taget, först i äggvispet och sedan i mjölet. Doppa sedan igen i äggvispet, därefter i panko. Klappa in pankon.
Hetta upp smöret i oljan i pannan tills det börjar fräsa. Lägg i fisken och stek 3 min på medelvärme på varje sida efter fiskens tjocklek. Ta upp och lägg på dubbelvikt hushållspapper och låt vila 3 min.
Blanda ingredienserna till remouladen och servera med fisk och potatis. Garnera med flingsalt, citronklyftor och örter. Picklad lök och tomater är gott att servera till.