Fish & Chips Anglais med remouladsås

Du behöver 10 st potatis stora fasta 2 l olja neutral flingsalt 600 g koljafilé benfri 1 dl vetemjöl 1 pkt frityrmix (tempura), se Asienhyllan...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st potatis stora fasta
  • 2 l olja neutral
  • flingsalt
  • 600 g koljafilé benfri
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 pkt frityrmix (tempura), se Asienhyllan
  • 3 st ättiksgurka hela, tärnade
  • 1 kruka dragon fransk
  • 1 kruka körvel
  • 3 msk kapris
  • 2 dl majonnäs
  • flingsalt svartpeppar och citron till servering

Gör så här

1
Skala potatisen, skär till grova stavar och lägg i en bunke kallvatten. Sila av, skölj igen, sila av och vira in i ren handduk.

2
Hetta upp olja i stor fritös eller 1–2 vida, tjockbottnade grytor med en hushållstermometer. Värmen ska hållas mellan 170 och 190 grader. Ha lock till hands att kväva eld med om det olyckas.

3
Fritera hälften av potatisen i taget till fin färg, cirka 4 minuter. Känn efter med sticka på provbit. Ta upp med hålslev och lägg på dubblat kökspapper i serveringsform. Täck löst med papper.

4
Dela filéerna i lagom bitar. Vänd dem i vetemjöl, skaka av. Vispa samman frityrmixen med vatten efter paketets beskrivning, välj den större vätskemängden. Doppa fiskbitarna i frityrsmet när de kan friteras, några åt gången, annars kallnar oljan för mycket. Tunna bitar tar fyra minuter, tjockare upp till åtta. Låt rinna av på dubbelt kökspapper när de fiskats upp.

5
Sås: Blanda gurkan, finhackade örter, kapris och majonnäs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top