Finska pinnar

Du behöver 50 g sötmandel skållad 5 st bittermandel 4.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 200 g smör i småbitar äggvita till pensling 1 msk...

Tillagningstid: 35 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 50 g sötmandel skållad
  • 5 st bittermandel
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör i småbitar
  • äggvita till pensling
  • 1 msk pärlsocker
  • 1 msk sötmandel hackad

Gör så här

Mal mandeln, även den bittra om den används. Arbeta ihop mandel, mjöl, socker och smör till en deg i maskin med degkrok eller för hand. Trilla degen till fingertjocka längder, låt vila kallt någon timme. Värm under tiden ugnen till 175 grader. Skär längderna i 5 centimetersbitar, lägg på papprad plåt. Pensla med äggvita, strö på pärlsocker och mandelhack. Grädda cirka 12 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler. Kan frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top