Läsar-recept

Filé Provencale på fläskfilé

Du behöver 500 g fläskfilé putsad 200 g champinjoner färska 4 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st vitlöksklyfta pressad hackad persilja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé putsad
  • 200 g champinjoner färska
  • 4 msk smör
  • 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • hackad persilja
  • 2 msk fransk senap
  • 3 dl grädde 15%

Gör så här

1
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik.

2
Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret. Lägg i köttet. Tillsätt salt, peppar, vitlök och persilja.

3
Blanda senap och grädde, häll över ingredienserna. Rör om, koka upp och sjud cirka 5 minuter tills köttskivorna är färdiglagade. Servera med kokt ris eller pressad potatis och en sallad därtill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top