Fikonsallad med ost

Du behöver 6 st fikon skalade och klyftade 100 g cheddarost juledamer eller parmesan, hyvlad 1 st ekbladssallat sköljt och brutet i bitar 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 6 st fikon skalade och klyftade
  • 100 g cheddarost juledamer eller parmesan, hyvlad
  • 1 st ekbladssallat sköljt och brutet i bitar
  • 1 st körsbärstomater delade
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Blanda allt, droppa över oljan.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om fikonsalladen säger han: En fräsch sallad till julbordet efterfrågas allt oftare. Här ett recept från min italienske vän Bruno Casetta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top