Fikonchutney till ädelost

Du behöver 10 st fikon färska 0.5 dl rött vin 2 msk honung 1 msk strösocker 1 msk äppelcidervinäger 1 krm kardemumma malen 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 10 st fikon färska
  • 0.5 dl rött vin
  • 2 msk honung
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm kardemumma malen
  • 1 tsk majsena

Gör så här

1
Snoppa av den hårda stjälken på fikonen. Skär dem i klyftor eller bitar. Lägg dem i en kastrull med alla övriga ingredienser utom majsenan. Koka upp och koka sakta utan lock i 10–12 minuter. Red av med majsenan utrörd i lite vatten. Låt svalna och servera till en god ädelost, som Saint Agur och ett krispigt knäckebröd.

2
Ett gott portvin passar bra att dricka till, till exempel 8009 Smith Woodhouse LBV, 184 kronor för 750 ml.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top