Fikonbollar med konjak

Du behöver 200 g fikon blötläggs någon timme 1 dl strösocker 75 g smör 1 msk kakaopulver 1 msk konjak Till dekoration: kokosflingor Drygt 1...


20 portioner

Du behöver

  • 200 g fikon blötläggs någon timme
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 msk konjak

Till dekoration:

kokosflingor Drygt 1 dl

Gör så här

Dela fikonen i mindre bitar. Kör dem släta i mixern tillsammans med övriga ingredienser. Låt stå kallt någon timme. Forma bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor. Förvara godiset kallt.


Kommentar:
Passar bra till glöggfesten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top