Fikon och skinka på pinne

Du behöver 1 dl portvin 3–4 msk honung 4 färska fikon, delade var och en i 4 klyftor, eller 16 torkade fikon 120 g lufttorkad...


16 portioner

Du behöver

  • 1 dl portvin
  • 3–4 msk honung
  • 4 färska fikon, delade var och
  • en i 4 klyftor, eller 16 torkade fikon
  • 120 g lufttorkad eller rökt skinka
  • 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter

Gör så här

1
Blanda portvin och honung. Låt småkoka tills hälften återstår

2
(cirka 40 minuter).

3
Vira in fikonen i skinka och fäst med tandpetare, lägg på ett fat.

4
Droppa portvinshonungen över skinka- och fikonrullar. Fördela nöthacket runtom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top