Fikon i vanilj- och kanellag

Du behöver 2.5 dl strösocker 5 dl vatten 1 st vaniljstång 1 st kanelstång 8 st fikon färska Gör så här Dela fikonen och lägg...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång
  • 8 st fikon färska

Gör så här

Dela fikonen och lägg dem i en ren burk. Häll socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt dem och kanelstången. Värm lagen tills sockret är löst. Häll den över fikonen. Förslut. Låt stå ett par dagar före servering. Servera med vaniljglass och/eller stora klickar vispad grädde.


Kommentar:
Ett recept från Rosendals Trädgårdscafé. För fler recept, klicka på rubrikerna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top