Fettuccine med tonfisk

Du behöver 1 st sats 5 mm bred Tillbehör: 1 st tonfisk burk i olja 3 st soltorkade tomater ytterst fint strimlade 1 st vitlöksklyfta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st sats 5 mm bred

Tillbehör:

1 st tonfisk burk i olja
3 st soltorkade tomater ytterst fint strimlade
1 st vitlöksklyfta
15 st svarta oliver
svartpeppar
citronskal eller finstrimlat citronskal, aningen riven eller med strimlad citronskal
rucolasallad en näve

Gör så här

1
Koka pastan 1 min i rikligt med lättsaltat vatten. Ska vara precis nykokt när den blandas med övriga ingredienser. Planera!

2
Tillbehör:

3
Lägg tonfisken i en skål med tomaterna. Pressa över vitlöken. Lägg i oliver och mal svartpeppar över. Mal den lite grovt och våga vara generös.

4
Tvätta en citron noga, riv lite av det gula skalet. Lägg i skålen tillsammans med rucolan. Blanda med varsam hand, det ska inte bli en röra.

5
Häll av pastavattnet och vänd ihop den rykande fettuccinin med tonfisk-blandningen. Rejäla citronklyftor serveras till var och en att pressa över sin portion. Ät och njut alldeles på direkten. Pasta är som sufflé, den kan inte vänta.


Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top