RECEPT FRÅN IK

Fetaostbiffar med grönsaker

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sås
  • 2 dl Medelhavsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • citron finrivet
  • 1 tsk rosmarin finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Fetaostbiffar

  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 6 bitar soltorkade tomater hackade
  • 0.5 st gul lök riven
  • 150 st fetaost riven eller smulad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • olivolja till stekning
  • grönsaker
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st zucchini grön
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk bladpersilja strimlad
  • Till servering

  • potatisklyftor, rostade pumpakärnor rostade pumpakärnor

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Biffar: Arbeta ihop färs, ägg, soltorkade tomater, lök, feta, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i olivolja i 3–4 minuter på varje sida.
3
Grönsaker: Ansa och tärna paprikorna, tärna zucchinin. Fräs grönsakerna 2–3 minuter i het panna med olivolja, salta, peppra och skvätt över lite vinäger. Strö i persilja.
4
Servera med potatisklyftor och pumpakärnor som rostats en minut i torr het stekpanna och saltats.

Recept // Fler köttfärsrecept