Du behöver
- 2 st kalkonfilé
- 50 g pinjenötter
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 75 g fetaost avrunnen
- smör till stekning och form
- salt och peppar
Ugnsrostade grönsaker
300 g squash
250 g broccoli
2 st paprika röd och gul
rödlökar
vitlöksklyftor
olivolja att ringla över
Till servering
extra pinjenötter
citronolja
ett gott bröd
turkisk yoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas. Stöt nötterna i en mortel. Skär tomaterna i små bitar. Blanda pinjenötter, tomater och smulad fetaost i en skål.
Fyll filéerna med fyllningen. Fäst ihop öppningen med tandpetare. Stek filéerna i smör till fin färg, salta och peppra.
Lägg filéerna i en smord långpanna. Stick en stektermometer i tjockaste delen på den ena.
Skär squashen i halvmånar och broccolin och paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöken. Lägg alla grönsaker bredvid kalkonen.
Ringla över olivolja och salta. Stek mitt i ugnen i 15–20 minuter tills termometern kommit upp i 68 grader. Låt köttet vila, då går temperaturen upp ytterligare några grader.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Skiva köttet. Strö på pinjenötter, ringla citronolja över grönsakerna. Servera med ett gott bröd och turkisk yoghurt.
Att helsteka är ett bra sätt att tillaga kalkonfilé. Använd en stektermometer för bästa resultat.