Du behöver
- 4 st laxfilé med skinn
- 2 msk vetemjöl
- salt
- 1.5 msk solrosolja
- 1.5 msk sake
- rostade sesamfrön
- strimlad salladslök
- krasse
Sås
4 msk sake
4 msk mirin
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
Gör så här
Sås Blanda samman såsen.
Torka av laxen. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd laxen i mjölet.
Hetta upp oljan i en stekpanna, helst teflon. Stek laxen runtom. Börja med skinnsidan, så den blir krispig och får färg. Lyft laxen ur pannan strax innan den är färdig. Varmhåll laxen under folie.
Tillsätt saken i pannan och låt den nästan koka in. Häll i såsen och låt koka ihop någon minut.
Lägg tillbaka laxen. Ös den regelbundet med såsen och låt puttra någon minut. Laxen är klar vid en innertemperatur på 48 grader.
Lägg upp och ringla över såsen. Strö på sesamfrön och salladslök. Toppa med krasse eller rödbetsgroddar.
Servering Servera med ris.