Du behöver

  • 4 prt pasta t ex spagetti eller linguine
  • 4 st röda paprikor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl persilja finstrimlad
  • 1/2–1 dl pesto på burk
  • svartpeppar nymalen
  • 1 dl Parmesan flagad

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs paprikan i oljan i en gryta, på medelstark värme, cirka 5 minuter, rör om då och då.
3
Tillsätt vitlöken och fräs cirka 3 minuter. Blanda i persiljan och fräs cirka 1 minut. Blanda ner den avrunna pastan och peston, låt allt bli genomvarmt. Peppra. Servera med flagad parmesan.

Recept // Fler grönsakerrecept