Fattiga riddare med pepparkaksfyllning

Du behöver 12 skivor formfranska smör 24 pepparkakor 3 ägg 6 äggulor 3 dl vispgrädde 3 msk vaniljsocker flytande margarin till stekning Gör så här...


12 portioner

Du behöver

  • 12 skivor formfranska
  • smör
  • 24 pepparkakor
  • 3 ägg
  • 6 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • flytande margarin till stekning

Gör så här

1
Bred smör på brödskivorna. Lägg 4 pepparkakor på vardera av 6 skivor. Täck med de övriga skivorna, smörsidan nedåt. Tryck ihop.

2
Vispa löst samman ägg, gulor, grädde och vaniljsocker. Vänd de hoplagda skivorna i smeten. Lägg dem på ett fat, häll över smet om något finns kvar, och låt riddarna dra cirka 25 minuter.

3
Stek dem gyllene på båda sidor i margarin i stekpanna. Dela skivorna, en halv riddare per portion.

4
Servera riddarna varma med sockerfrästa äpplen och kräm.


Kommentar:
Smörj och lägg ihop brödskivorna med pepparkakor i. Trava skivorna på varandra och lägg i tät plastpåse. Kan göras dagen före.
Ett par timmar före måltiden vänds riddarna i smeten och läggs på fat, täck med plast. Stek dem strax före servering, de ska vara varma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top