Fatayer – spenatpiroger

Du behöver Deg: 300 g vetemjöl 10 g jäst 0.5 tsk salt 1 msk strösocker 1 msk smör 0.5 dl matolja 1 st ägg eller:...


4 portioner

Du behöver

Deg:

300 g vetemjöl
10 g jäst
0.5 tsk salt
1 msk strösocker
1 msk smör
0.5 dl matolja
1 st ägg

eller:

filodeg färdig

Fyllning:

150 g färsk spenat
summak,
1 krm spiskummin
1 st citron saften av
0.5 tsk salt
1 krm chilipulver
1 msk pinjenötter hela
2 msk olivolja

Fritering:

matolja

Gör så här

Blanda ihop degen snabbt för hand eller i matberedare. Låt den vila kallt i kylen minst 30 minuter. Hacka spenaten, blanda den med salt och därefter med resten av ingredienserna. Kavla ut degen och ta ut cirklar på cirka 10 cm i diameter. Lägg en klick fyllning mitt på varje cirkel. Vik upp kanten från tre håll och nyp till. Fritera pirogerna tills de fått fin färg.


Kommentar:
Libanesisk meze-rätt från restaurang Beirut Café.
Pirogerna går utmärkt att frysa in ”råa”och
bara plocka fram och fritera vid behov. Kan också gräddas i ugn, men då bör man pensla dem med äggula före.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top