Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- salt
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 1 dl rostade pinjenötter
- 1 st stor knippa basilika
- 0.25 tsk flingsalt
- 4-5 msk olivolja
- 1 bitar färsk parmesan
- 4 st snacksgurkor
- 125 g cocktailtomater
- färsk gul lök
- 2-3 st grillade kycklingfiléer
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
Lägg skalade grovhackade vitlöksklyftor, pinjenötter, grovhackad basilika (spara lite basilikablad till garnering) och flingsalt i matberedare monterad med en kniv. Mixa i oljan, lite i taget. Häll över peston i en skål. Riv och vänd ner parmesanen. Vänd ner potatisen och blanda runt.
Ansa och skiva gurkan. Dela tomaterna. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i skivor.
Blanda gurka, tomat och lök med potatisen. Fördela i portionsskålar, toppa med kycklingen, peppra och garnera med den sparade basilikan.
Den här matiga potatissalladen med pesto passar fint såväl till middag som i picknickkorgen.