Färskpotatissallad

Du behöver 3 kg färskpotatis 4 st rödlökar 1.5 dl kapris Vinägrett: 1.5 dl hönsbuljong 1 dl olivolja 6 msk rödvinsvinäger 1 tsk socker 3...


0 portioner

Du behöver

  • 3 kg färskpotatis
  • 4 st rödlökar
  • 1.5 dl kapris

Vinägrett:

1.5 dl hönsbuljong
1 dl olivolja
6 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
3 st vitlöksklyftor
tabasco ett par droppar
salt och peppar

Garnityr:

1.5 dl färska örter t ex persilja och koriander

Gör så här

1
Grovputsa och skölj potatisen. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Koka/sjud potatisen tills den är nästan färdig.

2
Mixa alla ingredienser till vinägretten. Om potatisen är stor så skär den i mindre bitar. Lägg potatis, lök och kapris i en skål. Slå på vinägretten medan potatisen ännu är varm (varma potatisar tar lättare upp smaker).

3
Vänd ner de färska örterna. Servera potatissalladen kall.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top