Du behöver

  • 3 kg färskpotatis
  • 4 st rödlökar
  • 1.5 dl kapris
  • Vinägrett:

  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1 dl olivolja
  • 6 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 3 st vitlöksklyftor
  • tabasco ett par droppar
  • salt och peppar
  • Garnityr:

  • 1.5 dl färska örter t ex persilja och koriander

Gör så här

1
Grovputsa och skölj potatisen. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Koka/sjud potatisen tills den är nästan färdig.
2
Mixa alla ingredienser till vinägretten. Om potatisen är stor så skär den i mindre bitar. Lägg potatis, lök och kapris i en skål. Slå på vinägretten medan potatisen ännu är varm (varma potatisar tar lättare upp smaker).
3
Vänd ner de färska örterna. Servera potatissalladen kall.

Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept) Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept