Du behöver
- 2 st paprikor eller 4 små
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 100 g färsk spenat
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st burk färskost 125 gram t.ex Arlas Ängsgården
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och baka dem cirka 15 minuter tills de börjar mjukna. Ta ut och låt svalna.
2
Skala och hacka löken, fräs den i smöret. Tillsätt den färska spenaten – eller tinad fryst – samt hackad vitlök. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan med färskosten.
3
Skala paprikorna med en vass liten kniv och ta ur kärnhuset. Fyll paprikorna med spenatröran och servera dem ljumma tillsammans med ugnsstekt klyftpotatis.
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk – eller en matig bönsallad.