Färskostfylld paprika

Du behöver 2 st paprikor eller 4 små 1 st gul lök 1 msk smör 100 g färsk spenat 1 st vitlöksklyfta salt svartpeppar 0.5...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor eller 4 små
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 100 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st burk färskost 125 gram t.ex Arlas Ängsgården

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och baka dem cirka 15 minuter tills de börjar mjukna. Ta ut och låt svalna.

2
Skala och hacka löken, fräs den i smöret. Tillsätt den färska spenaten – eller tinad fryst – samt hackad vitlök. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan med färskosten.

3
Skala paprikorna med en vass liten kniv och ta ur kärnhuset. Fyll paprikorna med spenatröran och servera dem ljumma tillsammans med ugnsstekt klyftpotatis.


Kommentar:
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk – eller en matig bönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top