Färskost med pepparrot

Du behöver 5 dl grekisk yoghurt 2 dl gräddfil 1 st ask krasse 2 msk finhackad gräslök 1 msk finriven pepparrot salt och svartpeppar Gör...

Tillagningstid: 60 minuter
1 styck

Du behöver

  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st ask krasse
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finriven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Värm yoghurt och gräddfil under omrörning till fingervärme i en kastrull. Häll upp i kaffefilter och låt stå framme i rumstemperatur så att vasslan kan rinna bort, cirka 45 minuter. 

2

Klipp krassen och tillsätt i färskosten tillsammans med finhackad gräslök och riven pepparrot. Blanda och smaka av med lite salt och peppar. Kyl till servering.

Osten håller i minst 1 vecka i kylen.

3

Prova också att smaksätta med krossad svartpeppar och dill eller med finhackad schalottenlök och persilja.


Kommentar:
Hemgjord färskost är lika gott som det är lättlagat. Smaksättningen går att variera i det oändliga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top