Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 dl gräslök finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

1
Blanda yoghurt, crème fraiche och grädde och häll i ett stort kaffefilter. Låt stå i rumstemperatur över natten.
2
Tvätta citronen och riv skalet försiktigt. Endast det gula ska vara med. Rör ner gräslök och det rivna citronskalet i yoghurtblandningen. Pressa ned citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och servera till bondbrödet.

Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept) Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.


Recept // Fler ägg & mejerirecept