Färskost med gräslök

Du behöver 2 dl matlagningsyoghurt 2 dl crème fraîche 1 dl vispgrädde 2 st vitlöksklyftor 1 st citron 1 dl gräslök finhackad salt och peppar...


0 portioner

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 dl gräslök finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

1
Blanda yoghurt, crème fraiche och grädde och häll i ett stort kaffefilter. Låt stå i rumstemperatur över natten.

2
Tvätta citronen och riv skalet försiktigt. Endast det gula ska vara med. Rör ner gräslök och det rivna citronskalet i yoghurtblandningen. Pressa ned citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och servera till bondbrödet.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top