Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2-3 st råa salsicciakorvar
- 300 g cocktailtomater
- salt och svartpeppar
- 1.5 msk finhackad persilja
Till servering
nykokt pasta
Parmesan
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Snitta och dra skinnet av korven och dela färsen i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor eller klyftor.
Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett, den innehåller en del fett så det behövs inget extra. Stek i cirka 5–10 minuter tills den är knaprig och genomstekt. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.
Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.
Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja och servera med nykokt pasta och finriven parmesan.
Tips Gör en sallad med gröna blad och god vinägrett att servera till pastan.
Färsk salsicciakorv i pastasåsen sätter fin smak. Korven steks först knaprig för att sedan koka med färska tomater i den mustiga pastasåsen.