Färsk skinka med sötsur sojasås

Du behöver skinka ca 400 g mager färsk i tunna skivor Sötsur sojasås: 4 dl vatten 1 st köttbuljongtärning 2 msk japansk soja 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • skinka ca 400 g mager färsk i tunna skivor

Sötsur sojasås:

4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk japansk soja
2 st pressade vitlöksklyftor
1 krm kajennpeppar
3 msk strösocker
1 msk vinäger
2.5 msk maizenaredning till mörka såser

Att äta till:

kokt ris (kokt ris)
savojkål kokt
cocktailtomater

Gör så här

1
Börja med såsen: Blanda alla ingredienser utom maizenaredning i en kastrull.

2
Koka upp under omrörning och sjud ett par minuter tills buljongtärningen smält. Så långt kan förberedas. (Sätt eventuellt ris på kokning.)

3
Skär kålen i klyftor, koka dem, gärna en i taget, ett par minuter och ta upp varje klyfta med hålslev och låt rinna av. Håll de avrunna klyftorna varma under lock. Stek köttskivorna i lite matfett så att de får färg och blir genomstekta. Hetta upp såsen och red av den med maizenaredning.

4
Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top