Färsk pasta med kantareller och chili

Du behöver 1 pkt tagliatelle (det går utmärkt med fullkornspasta också) 3.5 st vitlöksklyftor finhackade olivolja 1 st chiliflakes eller 1 stött torkad chilipung 2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 pkt tagliatelle (det går utmärkt med fullkornspasta också)
  • 3.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • olivolja
  • 1 st chiliflakes eller 1 stött torkad chilipung
  • 2 st kantareller grovhackade
  • 3 msk bladpersilja hackad
  • 1 st citron det rivna skalet
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen men avbryt tillagningen 1 minut tidigare.

2
Låt vitlöken svettas i olivoljan tillsammans med chilin. Vitlöken ska inte få färg.

3
Tillsätt kantareller och persilja. Fräs 1 minut.

4
Rör ner citronskal och till sist den avrunna pastan.

5
Salta, peppra, ringla över lite olivolja och strö över rikligt med parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top