Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • olja att steka i
  • 1 gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 2 burkar vita bönor
  • 500 g krossade tomater, gärna smaksatta
  • 4 tomater
  • salt och peppar
  • ev turkisk yoghurt

Gör så här

1
Bryn köttfärsen i lite olja. Hacka löken och skiva purjolöken och låt bryna med.
2
Skölj bönorna i kallt vatten i en sil. Blanda ned bönor och tomatkross i köttfärsen och låt koka ihop på svag värme i cirka 10 minuter.
3
Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i någon minut i kokande vatten. Ta upp och dem och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar och låt dem koka med i gryta i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera eventuellt med en klick turkisk yoghurt till.

Recept // Fler köttfärsrecept