Färsgryta med fänkål

Du behöver 1 st stor gul lök 2 st klyftor vitlök 300 g fänkål 1 st rå fänkålssalsiccia 3 msk olivolja 500 g nötfärs 3...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 300 g fänkål
  • 1 st rå fänkålssalsiccia
  • 3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burk burk krossade tomater
  • salt och peppar
  • 2-3 dl vatten

Till servering

kokt pasta
tomat- och gurksallad

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen, spara lite av det gröna och fänkålsdill till garnering.

2

Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Hacka den i små bitar.

3

Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och korvfärsen och fräs under omrörning, tills den smular sig. Blanda i tomatpurén. Tillsätt de krossade tomaterna och späd eventuellt med vatten om grytan känns för tjock. Koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Toppa grytan med det sparade gröna och dillen och servera med nykokt pasta och sallad.

5

Tips: Den som inte får tag på fänkålskryddad salsiccia kan krydda grytan med lite malet eller mortlat fänkålsfrö.


Kommentar:
Grytan får smak både av färsk fänkål och fänkålskryddad salsiccia.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top