RECEPT FRÅN IK

Färsgryta med fänkål

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 300 g fänkål
  • 1 st rå fänkålssalsiccia
  • 3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burk burk krossade tomater
  • salt och peppar
  • 2-3 dl vatten
  • Till servering

  • kokt pasta
  • tomat- och gurksallad

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen, spara lite av det gröna och fänkålsdill till garnering.

2

Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Hacka den i små bitar.

3

Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och korvfärsen och fräs under omrörning, tills den smular sig. Blanda i tomatpurén. Tillsätt de krossade tomaterna och späd eventuellt med vatten om grytan känns för tjock. Koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Toppa grytan med det sparade gröna och dillen och servera med nykokt pasta och sallad.

5

Tips: Den som inte får tag på fänkålskryddad salsiccia kan krydda grytan med lite malet eller mortlat fänkålsfrö.


Kommentar:
Grytan får smak både av färsk fänkål och fänkålskryddad salsiccia.

Recept