Du behöver
- 1 st stor gul lök
- 2 st klyftor vitlök
- 300 g fänkål
- 1 st rå fänkålssalsiccia
- 3 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 3 msk tomatpuré
- 2 burk burk krossade tomater
- salt och peppar
- 2-3 dl vatten
Till servering
kokt pasta
tomat- och gurksallad
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen, spara lite av det gröna och fänkålsdill till garnering.
Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Hacka den i små bitar.
Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och korvfärsen och fräs under omrörning, tills den smular sig. Blanda i tomatpurén. Tillsätt de krossade tomaterna och späd eventuellt med vatten om grytan känns för tjock. Koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa grytan med det sparade gröna och dillen och servera med nykokt pasta och sallad.
Tips: Den som inte får tag på fänkålskryddad salsiccia kan krydda grytan med lite malet eller mortlat fänkålsfrö.
Grytan får smak både av färsk fänkål och fänkålskryddad salsiccia.