Färsgratäng med vitlök och curry

Du behöver 400 g pasta 500 g nötfärs 50 g smör att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 tsk curry 0.5 st paprika skivad 50...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 500 g nötfärs
  • 50 g smör att steka i
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 0.5 st paprika skivad
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g riven ost
  • 2 st ägg små
  • 1.5 dl persilja hackad slätbladig

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Bryn färsen i smör, tillsätt vitlök, curry och paprikan och låt steka med i någon minut.

2
Smält smöret (50 gram) i en kastrull, blanda i mjölet, därefter grädden och låt såsen bli varm och tjockna något.

3
Ta smöret från plattan och rör ner hälften av osten, ägg och persilja. Varva sedan färs, pasta och sås i en smord ugnsform. Toppa med resten av osten.

4
Gratinera 30–35 minuter i 175 grader. Servera med en god sallad.


Kommentar:
Läsarrecept från Sussie Nilsson, Fristad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top