Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin mald eller hel
  • 80 g färsk babyspenat
  • 1 st citron saften av 1 stor
  • salt och peppar
  • Till servering

  • 400 g matvete kokt
  • 0.5 dl aprikoser torkade, strimlade

Gör så här

1
1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs den mjuk i 1 msk olja, lägg över på ett fat.
2
2. Fräs färsen med resten av oljan, krydda med spiskummin. Tillsätt lök och spenat. Häll på 1 dl vatten som får puttra in. Vänd runt.
3
3. Pressa över citronsaften. Smaka av väl med salt och peppar.
4
4. Skölj matvetet i ett durkslag. Värm det i en panna med ytterst lite vatten. Servera färsen med vetet. Strö gärna över lite aprikoser vid servering.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 454 Fett 23 g Kolhydrater 29 g Fibrer 6 g

Recept // Fler köttfärsrecept