Färsfräs med matvete

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta stor 400 g nötfärs 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin mald eller hel 80 g färsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin mald eller hel
  • 80 g färsk babyspenat
  • 1 st citron saften av 1 stor
  • salt och peppar

Till servering

400 g matvete kokt
0.5 dl aprikoser torkade, strimlade

Gör så här

1
1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs den mjuk i 1 msk olja, lägg över på ett fat.

2
2. Fräs färsen med resten av oljan, krydda med spiskummin. Tillsätt lök och spenat. Häll på 1 dl vatten som får puttra in. Vänd runt.

3
3. Pressa över citronsaften. Smaka av väl med salt och peppar.

4
4. Skölj matvetet i ett durkslag. Värm det i en panna med ytterst lite vatten. Servera färsen med vetet. Strö gärna över lite aprikoser vid servering.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 454
Fett 23 g
Kolhydrater 29 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top