Färsbullar med coleslaw

Du behöver 1 st äpple syrligt 3 msk majsolja 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 0.5 tsk sesamolja salt 7.5 dl vitkål strimlad 2.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st äpple syrligt
  • 3 msk majsolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk sesamolja
  • salt
  • 7.5 dl vitkål strimlad
  • 2.5 dl morötter strimlade
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 msk smör

Till servering:

potatis eller pitabröd

Gör så här

1
1 Skala, klyfta, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Fräs dem i hälften av majsoljan cirka 3 minuter. Ta upp på en tallrik och låt svalna.

2
2 Blanda majonnäs, crème fraîche, sesamolja och 1 krm salt i en bunke. Vänd ner strimlad kål och morötter och blanda väl. Strö över sesamfrön och låt stå kallt till serveringen.

3
3 Blanda färs, 1 tsk salt, svartpeppar och vitlök i en bunke. Blanda i äppeltärningarna. Forma färssmeten till bullar med vattensköljda händer och lägg dem på ett vattensköljt fat.

4
4 Hetta upp resten av majsoljan med smöret i en stekpanna. Bryn bullarna runtom cirka 3 minuter. Sänk värmen och efterstek utan lock 5–10 minuter eller tills de är

5
genomstekta. Skaka pannan då och då så att bullarna får jämn stekyta.

6
5 Servera bullarna med coleslaw. Potatis, gryn eller pitabröd passar också fint att servera till.


Kommentar:
Sätt smak på din coleslaw med sesamolja och rostade sesamfrön. Strimlad kål och morötter finns färdigt i salladsdisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top