Du behöver

  • 1 st äpple syrligt
  • 3 msk majsolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk sesamolja
  • salt
  • 7.5 dl vitkål strimlad
  • 2.5 dl morötter strimlade
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 msk smör
  • Till servering:

  • potatis eller pitabröd

Gör så här

1
1 Skala, klyfta, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Fräs dem i hälften av majsoljan cirka 3 minuter. Ta upp på en tallrik och låt svalna.
2
2 Blanda majonnäs, crème fraîche, sesamolja och 1 krm salt i en bunke. Vänd ner strimlad kål och morötter och blanda väl. Strö över sesamfrön och låt stå kallt till serveringen.
3
3 Blanda färs, 1 tsk salt, svartpeppar och vitlök i en bunke. Blanda i äppeltärningarna. Forma färssmeten till bullar med vattensköljda händer och lägg dem på ett vattensköljt fat.
4
4 Hetta upp resten av majsoljan med smöret i en stekpanna. Bryn bullarna runtom cirka 3 minuter. Sänk värmen och efterstek utan lock 5–10 minuter eller tills de är
5
genomstekta. Skaka pannan då och då så att bullarna får jämn stekyta.
6
5 Servera bullarna med coleslaw. Potatis, gryn eller pitabröd passar också fint att servera till.

Kommentar:
Sätt smak på din coleslaw med sesamolja och rostade sesamfrön. Strimlad kål och morötter finns färdigt i salladsdisken.

Recept // Fler köttfärsrecept