Färsbiffar med rabarbersås

Du behöver 400 g nötfärs 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar 2 dl vatten smör Rabarbersås 500 g rabarber, skurna i centimeterstora bitar 1 rödlök,...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • smör
  • Rabarbersås
  • 500 g rabarber, skurna i centimeterstora bitar
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, peppar och vatten, forma 8 biffar. Stek dem i smör.

2
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sjuda till sås i cirka 1 timme.

3
Servera med tillbehören.


Kommentar:
Tillbehör
klyftpotatis
paprika och lök fräst i smör

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top