RECEPT FRÅN IK

Färsbiffar med grönpeppar

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk grönpeppar finhackad
  • 1 st ägg
  • smör till stekning
  • Grönpepparsås

  • 1 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 msk grönpeppar (hel)
  • 1 tsk senap gärna fransk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl vispgrädde
  • Tillbehör

  • potatis kokt
  • sallad

Gör så här

1
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg.
2
Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 12 små biffar
3
eller 6 större.
4
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta.
5
Ta upp biffarna och håll dem varma.
6
Vispa ur stekpannan med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser till såsen under vispning. Låt puttra ihop några minuter.
7
Häll såsen över biffarna. Servera med kokt (gärna pressad) potatis och en sallad.
8
Färsbiffarna går bra att frysa.

Recept // Fler nötköttrecept