Färsbiffar med feta och bulgur

Du behöver 2 dl bulgur 500 g blandfärs 150 g fetaost smulad ägg 1 st gul lök hackad 0.5 tsk salt svartpeppar smör + rapsolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl bulgur
  • 500 g blandfärs
  • 150 g fetaost smulad
  • ägg
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • smör + rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st röd lök skivad
  • 100 g gröna oliver
  • yoghurt ev turkisk

Gör så här

1
1 Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Arbeta ihop färs, feta, ägg, lök, salt och svartpeppar. Forma biffar och stek dem i smör och olja.

3
3 Blanda den kokta bulgurn med olivolja, citron, persilja, lök och oliver. Servera till biffarna, om du vill tillsammans med lite turkisk yoghurt.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 519
Fett 28 g
Kolhydrater 30 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top